In November in Noorwegen voor Zeearend en Steenarend

Om een lange winter wat korter te maken, boekten wij nog een week een vakantie in Molde.  Via Oslo vlogen we naar Molde en we werden ondergebracht in een mooie stuga 20 km ten westen van Molde  in Eiskrem. Het was er niet koud en er lag, in tegenstelling tot een jaar eerder, geen sneeuw. Het uitzicht vanuit het huisje is erg mooi.

Dicht aan zee in Noorwegen is het over het algemeen niet zo koud in de winter. De warme golfstroom vlak langs de kust zorgt ervoor dat temperaturen ver onder nul hier niet zo vaak voorkomen.

We hadden voor 3 dagen een fotohut geboekt voor zeearenden en steenarenden bij Terje Sylte.

Een zeearend kwam elke morgen erg vroeg eten. Het was dan nog stikdonker en de vogel was niet te fotograferen. Gelukkig kwamen er ook nog andere  zeearenden en steenarenden op het uitgelegde aas af.  En de kraaien, raven en eksters waren altijd aanwezig en deze zorgen voor leuke acties voor het filmen. Zij hebben de gewoonte de arenden te pesten door ze aan de staartveren te trekken.  Zelf kunnen zij het aas niet openmaken en daar hebben ze de scherpe snavels van de arenden voor nodig. Is er eenmaal een gat in het vel, dan willen ze de arenden zo snel mogelijk weer weg hebben om zelf te kunnen eten.

 

This entry was posted in Korte berichten. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>